Тръмп: "Ако Путин харесва Тръмп, това е актив, а не тежест" Избрана

Новоизбраният президент нападна разузнаването за "безчестното" изтичане на информация за руски компромати срещу него

новини свят Донълд Тръмп
Донълд Тръмп / Ютюб
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Новоизбраният президент Доналд Тръмп в сряда ядосано осъди публикациите на твърдения, че е бил държан с компромати от страна на Русия и нападна американските разузнавателни агенции заради изтичането на информацията, предаде Ройтерс.

"Смятам, че е безчестно това, че разузнаването е позволило изтичане на информация, която се оказва фалшива и измислена", каза Тръмп на пресконференция.

"Това е безчестие... Това е нещо, което биха направили в нацистка Германия", заяви Тръмп за неговото "руско досие" в навечерието на встъпване в длъжност.

ТРЪМП: "В НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ ЛИ ЖИВЕЕМ?"

Тръмп призна, че Русия вероятно е участвала в хакването на Националния демократически комитет и имейлите на топ Демократи по време на президентските избори, но защити своята цел да по-добри връзки с Москва.

"Ако Путин харесва Доналд Тръмп смятам това за актив, а не за тежест", каза Тръмп пред 250 репортери, натъпкани във фоайето на нюйоркския му офис.

Тръмп, който казва, че се надява на по-добри връзки с руския президент Владимир Путин, но не може да ги гарантира, съобщи, че е наредил на разузнавателните шефове в 90-дневен срок да му изготвят доклад за защита от хакване.

"Руското досие", което се появи късно във вторник, беше докладвано първо от Си Ен Ен, а сайтът "Бъзфийд" публикува документа.

АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ: РУСИЯ С ГОДИНИ Е СЪБИРАЛА КОМПРОМАТИ СРЕЩУ ТРЪМП

Бизнесменът-политик използва пресконференцията, за да обясни как ще се отдели от своите глобални бизнес операции, за да избегне конфликта на интереси след като влезе в Белия дом.

Той също така говори и за плановете да върне обратно работните места в САЩ от другите държави и заклейми лекарствените компании за цените им. Изказването му доведе до спад на цените на акциите на водещи производители на медикаменти.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................