Официално: Великобритания стартира Брекзит на 29 март Избрана

Няма да има предсрочни избори преди 2020 г., категорични са от "Даунинг стрийт 10"

новини свят Тереза Мей
Тереза Мей / Gulliver photos/Getty images
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Британският премиер Тереза Мей стартира официално процеса аза напускане на ЕС на 29 март, съобщи в. "Телеграф" . Посланикът на Великобритания в ЕС Тим Бароу официално е уведомил за това офиса на председателя на Европейския съвет Доналд Туск тази сутрин.

Следващата сряда Мей официално ще уведоми Туск за решението с писмо, като след това ще даде изявление пред депутатите в парламента.

Говорителят на премиера каза "Ще изпратим писмо. Винаги сме били категорични, че ще задействаме излизането от ЕС до края на март."

Засега от "Даунинг стрийт 10" не коментират съдържанието на "прощалното писмо", както и това дали следващата седмица ще бъдат публикувани други документи.

От офиса на Мей също така са категорични, че няма да има предсрочни избори преди 2020 г., когато е насрочен следващият вот.

Още през м.г. преди изнасянето си на първата реч пред Конференцията на консервативната партия Мей разкри, че до края на март 2017 г. ще задейства чл. 50 от Лисабанския договор, който дава началото на процедурата по напускане на ЕС.

 

Споделяне

Оставете коментар

.....................................