Русия и Китай искат да бъде свикан Съвета за сигурност на ООН

Поводът са американските ракетни тестове

iconomist
iconomist / 22 August 2019 11:50 >
Русия и Китай искат да бъде свикан Съвета за сигурност на ООН
В Съвета за сигурност на ООН е внесена молба, с която Русия и Китай са поискали днешното му свикване. Причината са "изявленията на представители на американската администрация за плановете им да развият и разположат ракети със среден обсег".На 15-членния съвет е предложен следният дневен ред: "заплахи за международния мир и сигурност", съобщи news.bg.

Припомняме, че в понеделник от Пентагона бе съобщено, че са извършили изпитание с ракета, достигнала целта си на разстояние 500 км.

Малко по-късно Русия обвини Съединените щати, че разпалва военно напрежение с теста си, но увери, че няма да бъде въвлечена в надпревара за въоръжаване. Висши представители на Китай от своя страна коментираха, че едностранните действия на САЩ с тестове на наземни крилати ракети ще доведат до световна надпревара с въоръжение и ще повлияят неблагоприятно на глобалната стабилност.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ