Принц Хари се включи във войната срещу бракониерите в Южна Африка

iconomist
iconomist / 10 August 2015 03:01 >
Принц Хари се включи във войната срещу бракониерите в Южна Африка

Бракониерите на животни са проблем от векове, но след като историите за лъва Сесил достигнаха до първите страници на вестниците, Хари реши, че това трябва да спре.

Американски зъболекар си плати, за да убие знаменития лъв Сесил [снимки+видео]

Червенокосият принц летя до военен лагер в Южна Африка. Той провежда нощни патрули с армейска единица в природния резерват „Крюгер Парк”, като част от анти-бракониерска инициатива на правителството – Операция Корона.

Въпреки че пристигнал в Южна Африка миналата седмица, по-малкият брат на принц Уилям вече е заловил трима бракониера. В престрелка, един от бракониерите бил ранен и военните успели да вземат пушка и заглушител.

След като убият трофея си някои ловци се молят, други палят цигара

Хари ще работи заедно с други военнослужещи в единицата. Те ще използват самолети за наблюдение, дронове и специално обучени кучета за да проследят убийците на животни.

Шефът на Хари, докато той работи за защитаването на Африка, пенсионирания генерал-майор Йохан Йосте, заяви пред „Мейл он сънди”: „Това е обявяване на война срещу Южна Африка от въоръжени чуждестранни престъпници. Ние ще доведем войната до тези въоръжени бандити и смятаме да я спечелим".

ООН прие резолюция срещу бракониерството
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ