Газът може да поевтинее и повече от 40%

В резултат на по-ниските цени на газа от април се очаква да поевтинее и топлоенергията от 8 до 25 на сто за различните градове в страната

iconomist
iconomist / 26 March 2020 18:01 >
Газът може да поевтинее и повече от 40%
Природният газ може да поевтинее с 2-3 на сто повече от предвижданите от април 40 процента, каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов по време на общественото обсъждане на цените на синьото гориво:

"Отчитайки динамиката на пазарите на петрола, на петролните продукти и спада на цената на ликвидните континентални хъбове - отчитайки тези спадове, ако "Булгаргаз" на 31 март направи калкулации и предложи на КЕВР цена, със сигурност тя би била по-ниска от предложената. И това ще бъде в полза на пазара и на потребителите на природен газ в страната".

В резултат на по-ниските цени на газа от април се очаква да поевтинее и топлоенергията от 8 до 25 на сто за различните градове в страната. Няма да има промяна в цената на тока.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ