Nokia с нов главен изпълнителен директор

Пека Лундмарк поема поста от 1 септември 2020

iconomist
iconomist / 02 March 2020 17:55 >
Nokia с нов главен изпълнителен директор
Източник: Shutterstock.com
Пека Лундмарк бе назначен днес за нов главен изпълнителен директор на финландския производител на телекомуникационно оборудване Nokia, предаде ДПА.

Очаква се той да поеме поста от Раджев Сури на 1 септември, уточни Nokia в съобщение.

В момента 56-годишният Лундмарк е шеф на финландската енергийна група Fortum. Той е заемал няколко високопоставени длъжности в "Нокиа" в миналото.

Ристо Силасма, който е председател на съвета на директорите на "Нокиа", отбеляза, че Лундмарк има дълъг опит в сектора на телекомуникациите, индустриалната дигитализация и работата на ключови пазари като САЩ и Китай.

След 25 години в Nokia искам да направя нещо различно, посочи оттеглящият се главен изпълнителен директор Сури в изявление.

Преди да бъде назначен за главен изпълнителен директор през 2014 година, Сури ръководеше ключовото подразделение за мрежи.

След като продаде губещото си подразделение за производство на смартфони през 2014 година на американския технологичен гигант Microsoft, финландската компания се съсредоточи върху осигуряването на софтуер и услуги за широколентова инфраструктура.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ