Франция няма да спре Huawei да участва при изграждането на 5G мрежа

Това се случва въпреки призивите на САЩ за обратното

iconomist
iconomist / 26 November 2019 15:44 >
Франция няма да спре Huawei да участва при изграждането на 5G мрежа
Източник: Shutterstock.com
Държавният секретар на Министерството на икономиката на Франция Агнес Пание-Рунаше заяви в понеделник, че нейната страната няма да наложи забрана на китайския технологичен гигант Huawei да участва при изграждането на 5G мрежа въпреки призивите на САЩ към всички техни съюзници да изключат оборудването на компанията от инфраструктурата си заради предполагаеми проблеми със сигурността.

"Правителството няма да изключва никого. Ние не следваме позицията на Съединените щати", посочи Пание-Рунаше пред телевизия BFM Business. "Във Франция са активни три производителя на такова технологично оборудване. Huawei разполага с 25% пазарен дял, останалите компании са Nokia и Ericsson. Южнокорейската Samsung все още не е активна във Франция, но и се интересува от изграждането на 5G мрежи", добави тя.

Според Пание-Рунаше решенията ще се взимат "за всеки конкретен случай" и ще зависят от това дали правителството разпознава за наличието на заплахи за националната сигурност от страна на всеки производител на оборудване след получаване на молби от телеком операторите за техни 5G проекти.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ