Изгубен в превода

iconomist
iconomist / 01 August 2019 09:32 >
Изгубен в превода
Генка Шикерова, журналист
Информацията е част от темата на броя: Тотално загробване

Юли 2018 г., Министерски съвет


Генка Шикерова, тогава журналист в Нова тв:

 - Какъв е капацитетът на един инсинератор и в състояние ли сте при ситуация на още по-сериозно развитие на заболяването (АЧС – б.а.) с тях да поемете труповете, които ще се появят?

Дамян Илиев: - Ами в състояние са. Те имат възможност при екстремна ситуация да работят 20 часа.

- С какъв капацитет – по 1000 кг на час, така ли?

Дамян Илиев: - Да. Даже капацитетът може да се увеличи, ако разреши фирмата производител. Тя има такава практика. Може да го удвои.


29 юли, Нова тв, „Плюс-минус“

Дамян Илиев


Дамян Илиев: „Ние трябва да направим всичко много бързо. Има работещи в страната три инсинератора, които изгарят труповете на животните. Това е по-модерна технология, защото не оставя трупно брашно (както при изгарянето в екарисажите, бел. ред.), което трябва да се изгаря допълнително и е опасно за възникването на болестта „луда крава“.

Но какъв е капацитет на един инсинератор? Да ви кажа една проста сметка – ако прасетата в Бръшлен са 1,2 млн. тона, един инсинератор гори 1 тон на час. За 10 часа ще изгори 10 тона. Колко време ни трябва, за да изгорим прасетата в Бръшлен. Необозримо – 100 дни. Никой в Европа не ги използва затова“.

Виж: Тотално загробване

Текстът е публикуван в брой 30/2019 г. на списание "Икономист" 2 август, който може да закупите в разпространителската мрежа в страната. Вижте какво още може да прочетете в броя


Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ