Прокуратурата влиза в болницата в Гоце Делчев

14 лекари са напуснали лечебното заведение и така се поставя под въпрос обслужването на гражданите

iconomist
iconomist / 06 April 2020 16:42 >
Прокуратурата влиза в болницата в Гоце Делчев
Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и разпореди на Окръжната прокуратура в Благоевград да назначи проверка на МБАЛ "Иван Скендеров" ЕООД в Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Причина са множеството сигнали от граждани за това, че лечебното заведение може да спре обслужването на пациенти, след като 14 лекари са подадените заявления за напускане заради несъгласие с политиката на управителя на болницата.  Те обаче са обяснили, че могат да останат на работа в условията на извънредно положение, но досега не са получили отговор на заявеното желание. 

При проверката ще бъдат изискани становище и действия от страна на Общинския съвет в Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата. От прокуратурата уточняват, че болницата е единствената в района и е сред включените в националния списък за борба с COVID-19.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ