Федералният бюджетен дефицит на САЩ надвиши $1 трлн.

Правителствените разходи в рамките на август се понижиха с 1,1% спрямо година по-рано до 428 млрд. долара, докато данъчните приходи в хазната се увеличиха с 4% до 228 млрд. долара

iconomist
iconomist / 16 September 2019 20:01 >
Федералният бюджетен дефицит на САЩ надвиши $1 трлн.
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Федералният бюджетен дефицит на САЩ през август беше в размер на 200 млрд. долара спрямо дефицит от 120 млрд. долара месец по-рано, съобщи американското финансов министерство.

Правителствените разходи в рамките на август се понижиха с 1,1% спрямо година по-рано до 428 млрд. долара, докато данъчните приходи в хазната се увеличиха с 4% до 228 млрд. долара.

В рамките на първите 11 месеца на финансова година, която стартира на 1-ви октомври 2018-а, общият дефицит на Федералното правителство достигна 1,07 трлн. долара, надвишавайки психологическия праг от 1 трлн. долара за пръв път от финансовата 2012-а година. По този начин държавният дефицит на САЩ представяла 4,4% от брутния вътрешен продукт на страната и се увеличи с цели 19% спрямо същия период на предходната фискална година поради по-високи военни разходи, нарастване на разходите за лихви на държавния дълг и слаби приходи в началото на фискалната година.

Общите приходи за 11-те месеца на фискалната 2019-а година бяха в размер на 3,09 трлн. долара, докато правителствените разходи бяха за 4,16 трлн. долара.

През август американското правителството събра 7 млрд. долара под формата на мита, с което общият бюджет по това перо през фискалната 2019 година достигна 64 млрд. долара. Размерът на събраните мита нарасна силно, след като администрацията на президента Тръмп наложи строги тарифи върху вноса на китайските стоки с оглед на продължаващ търговски спор с Пекин.

За разлика от тези данни САЩ събраха "едва" 36,7 млрд. долара под формата на митнически сборове през първите 11 месеца на предходната фискална година.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ