Президентът: Слабото участие в евроизборите е шамар за политиците

Според Радев изборните резултати не са индулгенция за корупцията

iconomist
iconomist / 27 May 2019 13:12 >
Президентът: Слабото участие в евроизборите е шамар за политиците
Източник: БТА
Президентът Румен Радев определи ниската избирателна активност на евровота като шамар за цялата политическа класа.

Радев беше категоричен, че изборните резултати не могат да се използват като индулгенция за корупционните скандали. С този политически акт те не могат да заменят прокуратурата и съда и не могат да опростят грабителството и престъпленията, коментира на съдебен форум Румен Радев.

Той специално поздрави ГЕБР, ВМРО, ДПС и "Демократична България" за резултатите от вота и после неохотно коментира изказването на Мария Габриел от снощи, че е бил тайно опонент на ГЕРБ на тези избори и като такъв е загубил изборите. Радев отрече това и припомни, че темите за корупцията и съдебната реформа са негови теми от началото на мандата, а не са просто синхронни коментари във връзка с изказвания на БСП.

Държавният глава отрече да има други амбиции, освен да отстоява интересите на България. Той видя в ниската избирателна активност в сравнение със средната за Европейския съюз отдалечаване от Европа. Затова призова всички политически партии за сериозен анализ на резултатите и за разговор за бъдещето на България. Призова и за пореден път БСП да намери начин да се върне в парламента. 
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ