Желязков: Ще ограничим корупцията в "Автомобилна администрация"

Мерките ще започнат до юли, обеща транспортният министър

iconomist
iconomist / 25 April 2019 10:06 >
Желязков: Ще ограничим корупцията в "Автомобилна администрация"
Източник: архив
До два месеца в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" ще бъдат направени промени за ограничаване на риска от корупция, съобщи министърът на транспорта Росен Желязков пред парламентарната комисия по транспорт.

Росен Желязков илюстрира проблемите в Агенцията така, като каза, че има областни отдели, в които натискът за сдобиването със служба, е огромен и други областни отдели, в които след проведен конкурс няма нито един кандидат.

В някои областни отдели има редица слабости, посочи още Желязков.

"Тези слабости са продиктувани както от обединяването в рамките на една изпълнителна агенция на въпроси, свързани с разрешителен режим, така и въпроси, свързани с осъществяването на контрола в рамките на същата структура. Пряката връзка по отношение на административните процеси между предприятия и служители трябва да бъде прекъсната и близкото взаимодействие на регионален принцип между отделните представители на индустрията и отделните администрации", каза той, цитиран от БНР.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ