Мей обвини Брюксел в "преднамерени заплахи"

iconomist
iconomist / 03 May 2017 15:38 >

Британският премиер Тереза Мей обвини Брюксел в "преднамерени заплахи, които ще повлияят на изхода от предстоящите избори в Обединеното кралство, съобщи БНР.

"През последните дни ние видяхме колко трудни биха могли да бъдат преговорите за излизане на страната от Европейския съюз. Бриртанската позиция по разговорите беше представена в неправилна светлина в пресата на континента. Позицията на Еврокомисията се втвърди. Срещу Великобритания бяха отправени заплахи от европейски политици и представители. Всичко това беше преднамерено направено, за да съвпадне по време, така че да повлияе на резултатите от вота на 8 юни", каза Мей след като се срещна с кралица Елизабет Втора по повод разпускането на парламента.

В изявлението си тя подчерта, че Великобритания не иска да засегне приятелите си в Европа с излизането си и желае Евросъюзът да постигне успех. Събитията от последните няколко дни обаче показват, че има някои хора в Брюксел, които не искат разговорите да успеят, подчерта премиерът.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ