Peugeot 2008 1,6 HDi - малко удоволствие

Може ли най-малкият SUV в гамата на Peugeot да доставя радост при шофиране?

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 28 July 2018 13:30 >
Peugeot 2008 1,6 HDi - малко удоволствие
Това е 2008. Най-малкият член в SUV гамата и духовен наследник на това, за което бе създаден 1008. За града, за практичност и удобство
Излезе първи в гамата и интериорът му е видимо поостарял, но все още се справя добре със задачата, за която е създаден. Това е 2008. Най-малкият член в SUV гамата и духовен наследник на това, за което бе създаден 1008. За града, за практичност и удобство. Но 2008 е далеч по-различен. Няма странни странични електрически врати, тук са нормални, клиренсът е леко повдигнат спрямо 208, силуетът е създаден да бъде кросоувър. Има офроум панели отстрани, красив хромиран панел отпред и отзад, украса на фаровете за мъгла, лъскави рейки на покрива. Дори с предно предаване този автомобил създава впечатлението, че е способен да излиза и извън пътя. Но фокусът му е като цяло градски.

Атмосферата в интериора е уютна, обаче липсва салонът с клавишите и ориентиране изцяло към шофьора. Но има много хром и красиви форми. Воланът е малък и трябва да го нагласите точно, за да минава под измервателните уреди и да не ви пречи на видимостта към тях. Има сензорен екран, с който се оперира лесно.

Тестовата ни кола е екипирана с 5-степенна механична кутия, но ми се струва, че автоматът е по-добър вариант. Дизеловият 1,6 със 100 к.с. отдавна се е доказал като чудесен. Средният разход е едва 3,5 л/100 км. При по-хлъзгави настилки имате на разположение Grip Control, а дължината е 4160 мм, или автомобил от компактния клас.

Мъничето се справя чудесно на пътя заради малките си размери. Отначало малкият волан е объркващ, но бързо се свиква. Като цяло чудесен автомобил за града.

 

Текстът е публикуван в брой 30 /2018 г. на списание „Икономист“ от 27 юли, който може да закупите в разпространителската мрежа в страната. Вижте какво още може да прочетете в броя.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ