Ревизоро: Има институции за борба с корупцията, но не работят

iconomist
iconomist / 19 March 2015 05:12 >
Ревизоро: Има институции за борба с корупцията, но не работят

"У нас политическата класа тръгва в политиката, за да се занимава с корупция. И да намерят имоти, които не отговарят на доходите ти, те не могат да ти ги конфискуват. Политиците нямат желание да се борят с корупцията, защото ги е страх да не влязат в затвора”, каза в "Здравей, България” журналистът Владо Береану.

По думите на Емил Димитров–Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт, у нас има много институции, които се борят с корупцията, но те трябва да започнат да работят.

По думите на Береану в Румъния институцията, която бори корупцията, е създадена със закон, в който е записано, че никой няма влияние върху тях. "Хората в тази прокуратура се занимават само с корупция”, заяви той. Според него проблемът е в това, че у нас има 1000 институции, но няма закони и законодателство, които да се борят с корупцията.

"В България няма осъден за корупция, камо ли политик”, каза Береану и допълни, че е подавал доста сигнали в тази връзка, но по никой няма развитие.

Ревизоро също заяви, че се е занимавал със сигнали за корупция и няма никакъв резултат. "Хората в тези институции се сменят при всяко ново правителство. А там има добри експерти”, каза той.

"Имаме много институции, които получават добри заплати, но трябва да започнат да работят”, смята Ревизоро.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ