Елена Йончева пусна запис как Боил Банов опрощава 700 хил. лева неустойка

Като зам.-министър на културата през 2016-а той дава указания а фирмата за "оформяне" на документите

iconomist
iconomist / 30 January 2019 12:58 >
Елена Йончева пусна запис как Боил Банов опрощава 700 хил. лева неустойка
Източник: архив
Елена Йончева предостави днес запис, който показва как Боил Банов като заместник-министър на културата опрощава 700 хиляди лева неустойка на фирма строител и дава указания как да се фалшифицират документи за обект Ларгото в столицата.

Според аудиозаписа, предоставен от Елена Йончева, и според нейния коментар, Боил Банов, като зам.-министър на културата, опрощава 700 хил. лева неустойка на фирма строител и дава указания как да се фалшифицират документи за обект “Ларгото“ в столицата, предаде БНР.

БСП подават сигнала в ОЛАФ и прокуратурата и настоява за оставката на Банов.

Елена Йончева поясни, че записът е направен от един от служителите, както има и сигурен свидетел, който е готов да участва в разследването. "Затова как днес функционира българската държава. Записът е направен от служител на министерството на културата, който е присъствал на разговорите, направен е, защото служителите са били вкарани в незаконна схема и записът са предполагали, един ден може да послужи за тяхна защита", каза Йончева.

От БСП намекват, че и Министерството на регионалното развитие и благоустройството е знаело за тази схема и настояват за пълна проверка.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ