Кралицата призова Великобритания към съгласие

Британците да мислят за най-важното в една ситуация и за основните й последици, косвено се обърна към политиците Елизабет Втора в реч в Женския институр в Норфък

iconomist
iconomist / 25 January 2019 13:15 >
Кралицата призова Великобритания към съгласие
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
В момент, когато криза с Брекзита се задълбочава, кралица Елизабет Втора призова Великобритания да се стреми към съгласие, предаде Ройтерс.

В реч в Женския институт в Норфък кралицата призова британците да мислят за най-важното в една ситуация и за основните й последици. Така Елизабет Втора косвено се обърна към политическата класа, която трябва да намери решение на кризата, объркала инвеститорите и съюзниците на Великобритания, отбелязва Ройтерс.

Датата на Брекзита наближава, а Великобритания е затънала в най-дълбоката си политическа криза от половин век, чиито основни въпроси са как и дали да напусне европейския проект, към който се присъедини през 1973 г.

Въпреки че 92-годишната кралица изрично не спомена в речта си Брекзита, тя изтъкна, че всяко поколение се сблъсква с нови предизвикателства и възможности.

"Докато търсим нови отговори в съвременната епоха, аз предпочитам стари и изпитани рецепти като това да говорим добре един за друг, да уважаваме различните гледни точки, да търсим заедно съгласието и никога да не преставаме да виждаме по-общата картина", отбеляза Елизабет Втора.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ