Коронавирус спря производствени линии в завод за авточасти в Пазарджик

Засега не се предвижда прекратяване на дейността на „Костал“, заради 14-те инфектирани работници, но се очакват още тестове

iconomist
iconomist / 21 May 2020 11:01 >
Коронавирус спря производствени линии в завод за авточасти в Пазарджик
Спрени са няколко линии на завода за авточасти „Костал“ в Пазарджик, след като стана ясно, че 14 служители са заразени с коронавирус, съобщи БНР. Инфектираните са от три области - Пазарджик, Смолян и Пловдив, каза пред националното радио директорът на РЗИ  в Пазарджик д-р Фани Петрова.

"Тази нощ бяха съобщени още четири положителни проби - общият брой става 14 от завода  „Костал“. Оформя се огнище, има още проби, които се изследват, но това ще чакаме в следващите часове от деня. В днешният ден чакаме резултатите от ръководството за конкретизиране на контактните в служебен план вече. На този етап не обмисляме спиране на целия завод, тъй като това е завод с огромни възможности, към 2 500 души работят в него“, обясни Петрова.

Към момента спрени линиите, на които са разположени и работят положителни лица. И след получаването на останалите резултати се обмисля вече, ако има допълнителни положителни, да се мисли за спиране евентуално на цех.

„Ако огнището се разрасне, недай си Боже, тогава ще вземем по-крути мерки", посочи Фани Петрова.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ