Васил Божков прави утре ново предложение за акциите на "Левски"

"Интръст" на Делян Пеевски дари на клуба 500 000 лева

iconomist
iconomist / 19 May 2020 15:30 >
Васил Божков прави утре ново предложение за акциите на "Левски"
Васил Божков
"Утре, в 8:00 ч., ще направя предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI", написа във фейсбук Васил Божков.

"От януари досега хунтата, която управлява България, наруши всички закони и премина всякакви морални и етични граници.Доказателствата и свидетелите на грубото погазване на законите са хиляди. Случи се пред очите на цялото общество по грозен и първобитен начин", добави той.

"Спрямо служителите, семейството, приятелите и партньорите ми се извършват поредица от репресии и незаконни действия. Държавните структури, ръководени от Горанов - НАП, ДКХ, ръководените от г-н Борисов ДАНС и МВР, Специализираната прокуратурата и съд погазваха ежедневно законите", уточни Васил Божков.На всеки безчинствал държавен служител ще бъде заведено дело и потърсена лична съдебна отговорност. Законите са, за да се спазват, заключи той.

Междувременно стана ясно, че фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски е дарила 500 хил. лева на "Левски", съобщиха от футболния клуб. Парите са преведени от "Интръст".

"От компанията, която е еднолична собственост на Делян Пеевски, се свързаха с клуба, за да декларират желанието си да помогнат на "Левски" в този тежък момент, без да поставят условия за притежанието на акциите, както и да призоват чрез нас и други фирми, които имат възможност, да помогнат за оцеляването на любимия клуб", гласи съобщението в сайта на сините.

"Използваме повода, за да се обърнем отново към всички дарители с благодарност за неоценимата помощ и да обещаем, че ще получите отчетност за всеки похарчен лев, както беше и досега", допълват от клуба.

Миналата седмица бизнесменът Васил Божков, срещу когото има повдигнати 11 обвинения и има искане за екстрадирането му от ОАЕ, прехвърли акциите към министър-председателя Бойко Борисов, използвайки за куриер журналиста Сашо Диков. Премиерът отвърна, че това не е негов проблем и че не приема акциите. Междувременно синята легенда Наско Сираков обяви намерение да вземе акциите и обясни, че забавянето крие опасности.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ