Гешев: Ако Божков има нещо да каже, той е добре дошъл

Главният прокурор нарече действията на бизнесмена "сериал"

iconomist
iconomist / 19 May 2020 14:25 >
Гешев: Ако Божков има нещо да каже, той е добре дошъл
Иван Гешев
Българската прокуратура си е свършила работата по процедурата за екстрадиране на Васил Божков, каза в плевенското село Ореховица главният прокурор Иван Гешев. По неговите думи в голямата си част това е политическо решение на Обединените арабски емирства.

За развитието на екстрадирането на обвинения бизнесмен Васил Божков главният прокурор заяви:

„Аз обясних коректно и искрено на българските граждани какво представлява процедура по екстрадиция от страна извън Европейския съюз, извън САЩ и още няколко други държави.

Да, развитието е, че българската прокуратура си е свършила работата и чака какво ще прецени съответната държава, а държавата се казва Обединени арабски емирства.

Ние сме си свършили работата, какво ще прецени съответната държава, в голямата си част е и политическо решение".

"Ако Божков има нещо да каже, той е добре дошъл, смъртно наказание няма", каза още главният прокурор по повод разпространените от бизнесмена твърдения за разговори с финансовия министър Владислав Горанов и договорки с друг милионер - Кирил Домусчиев.

Гешев нарече действията на Божков "сериал" и ги сравни с действията на друг обвиняем в чужбина - банкерът Цветан Василев.

Изявлението главният прокурор направи в плевенското село Ореховица, което посети заедно с главният секретар на МВР Ивайло Иванов във връзка със спецакция срещу битовата престъпност.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ