Български чатбот разпознава симптомите на Covid-19

Skilly анализира вашите симптоми, като използва актуални данни от СЗО

iconomist
iconomist / 25 March 2020 11:03 >
Български чатбот разпознава симптомите на Covid-19
Източник: "Абилитикс"
Българската технологична компания „Абилитикс“ създаде чатбот, който помага на хората да проверят дали има вероятност да са засегнати от коронавируса. Работата по чатбота Skilly започва още, когато е пикът на заболяването в Китай и в момента има добре подготвен изкуствен интелект, който на български бързо и точно може да отговори на най-важните въпроси, свързани с превенция спрямо вируса и симптоматиката му.

Чатботът е събрал актуална информация по темата от Световната здравна организация и Министерството на здравеопазването. Чрез въпрроси и отговори платформата дава възможност на хората да проверят дали състоянието им отговаря на симптомите на Covid-19.

Най-важната функционалност е, че с използването на чатбота може да разберете и дали е време да потърсите медицинска помощ. Програмата работи на български и на английски език, като освен чатбот, в нея има събрани статии, презентации, инфографики и видеа по темата.

Чатбота Skilly може да намерите на интернет адреса https://skillythebot.com/en/skills/coronavirus-chatbot-bulgaria/chatbot
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ