Радев: Знаел ли е премиерът, че подслушват президента?

Въпросът с машинното гласуване аз го поставих отдавна, сега се действа в правилната посока, каза още президентът

iconomist
iconomist / 12 February 2020 13:19 >
Радев: Знаел ли е премиерът, че подслушват президента?
Източник: БТА
"Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава. Проблемът е в начина на управление на държавата", коментира президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с последните сакндали около подслушването на президента и шефа на ВВС.

"В ръководството, контрола и използването на служби и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна - всичко това рефлектира върху правовата държава, и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения гражданин. Тук ще трябва да се отговаря на много въпроси".

"Първият и най-важният е връзката премиер - прокурор. Вие вече всички знаете кой подслушва и реализира СРС-тата. Това е ДАНС. На кой е подчинена ДАНС? Пряко на Министерски съвет и директно на министър-председателя".

"Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не е знаел, значи, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби", каза Радев.

"Въпросът с машинното гласуване аз го поставих отдавна. Много ясно на срещите обявих, че ако искаме да има машинно гласуване, трябва да бъде обявена сега обществената поръчка за закупуване, така че това е действие в правилната посока", отговори Радев на въпрос за приемането на машинното гласуване.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ