Airbus се споразумя по обвиненията в корупция

Компанията беше разследвана от френските и британските власти заради съмнения за корупция при продажбите на джетове в рамките на последното десетилетие

iconomist
iconomist / 30 January 2020 09:44 >
Airbus се споразумя по обвиненията в корупция
Източник: Shutterstock.com
Airbus заяви, че европейският самолетостроителен гигант е постигнало принципно споразумение с френските, британските и американските оторизирани органи по отношение на техни разследвания по обвинения в подкуп и корупция.

Airbus беше разследван от френските и британските власти заради съмнения за корупция при продажбите на джетове в рамките на последното десетилетие. Европейският самолетостроител също така се оказа изправен пред разследвания от страна на САЩ за съмнения за нарушения на контрола върху износа.

Компанията обяви, че споразуменията се сключват и в контекста на спазването на Американските регулации за международен трафик на оръжие, като те подлежат на одобрение от френския, британския и американските съдилища и от съответните регулаторни органи.

По юридически причини Airbus посочи, че не е позволено да коментира подробностите от своите дискусии с оторизираните власти, които включваха Националната финансова прокуратура на Франция, Бюрото за тежки измами в Обединеното кралство и съответните американски власти, включително и каква сума ще бъде платена по постигнатите споразумение.

Според по-ранни медийни съобщения, Airbus ще успее да се споразумее след преговори, продължили четири години, и може да плати глоби за общо до 3 млрд. евро (3,3 млрд. щатски долара), което ще се окаже едно от най-големите по размер споразумения от този вид.

Освен това тези споразумения ще помогнат на компанията да избегне наказателни обвинения в замяна на основен ремонт на досегашните практики и на налагане на глоби. Airbus вече направи промени в своя управителен съвет и по отношение на процедурите за сключване на сделки.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ