Започва разследване срещу Mitsubishi в Германия

Има подозрениея, че компанията използва незаконни устройства в своите 1,6-литрови и 2,2-литрови четири цилиндрови дизелови двигатели

iconomist
iconomist / 22 January 2020 10:20 >
Започва разследване срещу Mitsubishi в Германия
Източник: Shutterstock.com
Прокуратурата във Франкфурт обяви във вторник, че Германия започва да разследва японския автомобилен производител Mitsubishi Motors Corp. заради подозрение, че компанията използва незаконни устройства в своите 1,6-литрови и 2,2-литрови четири цилиндрови дизелови двигатели, които, подобно на скандала дизелгейт с автомобилите на "Фолксваген", прикриват отделянето на токсични изпарения.

Германски власти заявиха, че разследват служителите на фирмата за измама, както и нейната дилърска компания и друг доставчици на автомобили, които евентуално са произвели незаконните части.

В края на 2019 година Mitsubishi твърди, че ще спре разработването на нови дизелови двигатели до края на 2021 година, ограничавайки се само до модернизиране на съществуващи двигатели, като през следващите две години в нейните модели автомобили отпадат дизеловите опции.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ