Главният изпълнителен директор на Boeing подаде оставка

Настоящият председател на борда на директорите Дейвид Калхун официално ще поеме поста на 13 януари

iconomist
iconomist / 26 December 2019 13:50 >
Главният изпълнителен директор на Boeing подаде оставка
Източник: Shutterstock.com
Главният изпълнителен директор на Boeing подаде оставка на фона на продължаващите проблеми в компанията заради самолетите 737 MAX.

Базираният в Чикаго производител заяви в понеделник, че главният изпълнителен директор Денис Мюленбург ще се оттегли незабавно. Настоящият председател на борда на директорите Дейвид Калхун официално ще поеме поста на 13 януари.

Съветът на директорите заяви, че смяната на ръководството се счита като необходима за възстановяване на доверието в компанията, тъй като тя работи, за да подобри отношенията с регулаторните органи и със заинтересованите страни. Самолетите 737 MAX бяха спрени за полети по целия свят през март след двете катастрофи с този модел, при които загинаха 346 души.

Дейвид Калхун заяви, че силно вярва в бъдещето на Boeing и на самолетите 737 Max.

Промяната в ръководството следва съобщението на Boeing през миналата седмица, че от януари ще спре поне временно производството на Max 737.

Членът на съвета на директорите на компанията Лорънс Келнър ще поеме функциите на председател на съвета. "От името на целия съвет на директорите съм доволен, че Дейв се съгласи да ръководи Boeing "в този критичен момент", казва Келнър в специално изявление.

"Дейв Калхун има дълбок опит в индустрията и е с доказано силното лидерство, като той признава предизвикателствата, пред които трябва да се изправим. Бордът и с нетърпение очакваме да работим с него и с останалия екип на Boeing, за да гарантираме, че днес това означава нов път за нашата компания", допълни Лорънс Келнър.

Новината за влязлата незабавно в сила оставка на досегашния директор доведе до ръст на акциите на Boeing Co. с 2,7% през днешната търговия на Уолстрийт.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ