Рекордни онлайн продажби в САЩ и през Кибер понеделник

Стойността на поръчките достигна изумителните $9,4 млрд.

iconomist
iconomist / 04 December 2019 15:44 >
Рекордни онлайн продажби в САЩ и през Кибер понеделник
Източник: Shutterstock.com
Продажбите в САЩ през т.нар. "Кибер понеделник" достигнаха рекордните 9,2 млрд. долара, нараствайки с близо 19% спрямо година по-рано, показват предварителни данни на компанията Adobe Analytics, която измерва паричните транзакции за 80 от най-големите 100 търговци на дребно в Съединените щати.

Повече купувачи обаче не изчакаха до понеделник, за да започнат да пазаруват, като през Деня на благодарността и последвалия ли го "Черен петък" онлайн продажбите нараснаха до рекордните 7,4 млрд. долара.

Компанията Adobe Analytics също така прогнозира, че през последния месец и до 2-ри декември вклюително, известен като "Кибер понеделник", когато традиционно е най-големият ден за пазаруване в САЩ, американците са пазарували онлайн за цели 72,1 млрд. долара.

Amazon.com Inc. и конкуренти като Target Corp. и Walmart Inc. бяха подготвени да се възползват от голямото предпразнично пазаруване, като повишиха услугите за доставка, за да изпълняват онлайн поръчките по-бързо. Взимането на онлайн поръчки в магазина също става по-плавно, заяви Карол Шпикерман, президент на консултантската компания Spieckerman Retail, цитиран от Ройтерс.

Сред "победителите" в този празничен сезон за пазаруване са Best Buy, Target Corp. и Walmart Inc., докато харчовете във веригите универсални магазини са нараснали с по-бавни темпове.

Adobe Analytics също така отчете, че продажбите на смартфони през последните дни на големи намаления са достигнали рекордната сума от 3 млрд. долара.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ