Стратегия на успеха – високотехнологични продукти и печеливш екип

За 10 години "Алвоген" се превърна в една от най-бързоразвиващите се генерични компании в света

партньорска публикация
Стратегия на успеха – високотехнологични продукти и печеливш екип

"Алвоген" е една от най-бързоразвиващите се генерични фармацевтични компании в света с търговски операции в САЩ, Азиатско-тихоокеанския регион и Централна и Източна Европа. Компанията притежава производствени мощности за производство на медикаменти с изключително качество на три континента, както и собствен R & D отдел. Портфолиото на "Алвоген" се състои от разнообразни лекарствени продукти, генерични, хибридни и биоподобни.

Създаването на "Алвоген" беше невероятно предизвикателство и все още се коментира от анализаторите на фармацевтичния пазар като пример за силата на волята и амбицията за успех. Компанията е основана през 2009 г. по време на една от най-тежките финансови кризи, стартирайки от няколко цифри, нахвърляни грубо, върху една салфетка. С минимален начален капитал, но с изключително прецизно подбран екип и ясна стратегия за бъдещо развитие, само за осем години "Алвоген" вече е глобална компания с офиси в 35 държави и над 1 милиард долара оборот.

Нашата визия е да бъдем в топ 5 на водещите генерични фармацевтични компании и предпочитан търговски партньор на българския пазар, по аналогия на впечатляващото развитие на компанията в световен мащаб. Пет основни стълба изграждат нашата стратегия за растеж и служат като рамка за нашите приоритетни области и действия, които са необходими, за да се превърнем в лидер на генеричния фармацевтичен пазар и да се разграничим от конкурентите си – най-доброто портфолио, най-качествените кадри, най-високо качество на произвежданите лекарствени продукти, най-доброто обслужване, висока ефективност.


"Алвоген" е една от първите компании, инвестирала много време, огромен научен, финансов и човешки ресурс в разработването, производството и маркетирането на биоподобни медикаменти. През месец юни 2017 г. беше пусната в експлоатация напълно функционираща нова производствена мощност в Исландия за разработката и производството им. Тя носи името "Алвотех" и представлява изключително постижение не само на генеричната, но и на фармацевтичната индустрия. Дъщерната компания на "Алвоген", "Алвотех", е напълно интегрирана за оперативна работа и производство на биоподобни лекарствени продукти със собствено R & D, активни фармацевтични субстанции и първично и вторично опаковане.

От февруари 2017 г. ние предлагаме на българския пазар първия хибриден продукт, генеричен аналог на най-използвания в България и в световен мащаб медикамент за лечение на множествена склероза.

Надяваме се, че от началото на 2020 г. ще бъде реимбурсиран и достъпен за пациентите и медикамент за лечение на множествен миелом, който вече е регистриран и в България. Досега аналогични медикаменти се внасяха като нерегистрирани продукти, а пациентите бяха принудени да си го закупуват сами. Това е медикамент без алтернатива и е първа, втора и трета линия на терапия при това заболяване."Алвоген" като генерична фармацевтична компания присъства на българския фармацевтичен пазар от 10 години и се отличава с три основни предимства – специфични продукти, конкурентни цени и ясна стратегия. Портфолиото на компанията непрекъснато се развива и разраства включително чрез придобиване на добре установени, доказали се на българския пазар медикаменти.

 
Материалът е част от специализираното приложение "Фармацевтична индустрия" към брой 43 на сп. "Икономист"

Текстът е публикуван в брой 43/2019 г. на списание "Икономист", който може да купите в разпространителската мрежа. Вижте какво още може да прочетете в броя.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ