$1 млрд. загуба за General Motors от стачката

Близо 50 000 профсъюзни работници протестират вече трета седмица

iconomist
iconomist / 02 October 2019 19:35 >
$1 млрд. загуба за General Motors от стачката
Продължаващата вече 16 дни стачка на автомобилните работници е коствала на General Motors около 1 милиард долара, според оценка на банката JP Morgan, като недостигът на части принуди компанията да затвори заводите си за пикапи и за трансмисии в Мексико.

Говорителят на GM Дан Флорес потвърди, че производството във фабриките в Силао, Мексико, е били преустановено във вторник сутринта, оставайки на улицата 6000 работници.

Досега стачката е струвала General Motors над 1 милиард долара, смята анализаторът на JP Morgan Райън Бринкман.

Във вторник се оказа, че и двете спорещи страни са разделени по въпроса за споразумението, което да прекрати мащабната стачката на общо 49 000 работници, довела до спирането на американските фабрики на GM от 16 септември насам.

Спирането на мексиканския завод означава, че GM е загубила всякакви нови доставки на лекотоварния си модел Chevrolet Silverado - най-продаваното превозно средство в САЩ. По-рано автомобилният гигант трябваше да затвори своя мексикански завод за двигатели, както и своя монтажен завод в Канада заради стачката.

Стачката на над 49 000 профсъюзни работници вече се намира в третата седмица и двете страни усещат нейното негативно въздействие. Работниците трябва да получават по 250 долара на седмица по време на стачните действия, вместо обичайното си базово заплащане от около 1200 долара седмично.

Загубите на General Motors нарастват всяка седмица, като стачката продължава и към днешна дата, струвайки около 480 милиона долара само през първата седмица и още 575 милиона долара през втората, отчита анализаторът на JP Morgan. Според него компанията губи по 82 милиона долара на ден.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ