Шефът на спецпрокуратурата изненадващо подаде оставка

Димитър Франтишек Петров бил изправен пред проблем, който пречел на концентрацията му като ръководител, многозначително обяви главния прокурор Иван Гешев

iconomist
iconomist / 13 May 2020 17:59 >
Шефът на спецпрокуратурата изненадващо подаде оставка
Изненадващо подаде оставка ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров, съобщи БНР. За нея медиите научиха по време на онлайн заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Кадровиците уважиха молбата и преназначиха Петров за редови спецобвинител.

Петров беше освободен единодушно, а до избора на титуляр, временно начело на най-натоварената прокуратура ще е Ангел Илиев от Върховната административна прокуратура.

По време на краткото обсъждане главния прокурор Иван Гешев заяви, че под ръководството на Димитър Петров спецпрокуратурата е укрепнала кадрово, а резултатите били видими.

Без да влиза в конкретика, Гешев обясни оставката с възникнал проблем, който пречи на Петров да се концентрира върху дейността си като ръководител.

В спецпрокуратурата рискът бил по-голям, а прокурорите -  атакувани от кръгове, свързани с обвиняеми, от политици и от медии, което според главния прокурор водело до амортизация.

Голяма била и натовареността и затова, въпреки финансовите стимули, няма много желаещи за работа, каза пред Прокурорската колегия Иван Гешев.

Самият той беше предпоследният титулярен ръководител на спецпрокуратурата преди да стане заместник на Сотир Цацаров, а Димитър Петров остана на поста по-малко от десет месеца.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ