Красен Кралев обяви условията за участие в конкурса за базите на ЦСКА Избрана

Търсим дружество с доказана история, с доказан произход на капиталите, уточни министърът

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Министерството на младежта и спорта публикува документа с решението си за провеждане на конкурс за отдаване под наем на стадион "Българска армия" и спортния комплекс в Панчарево.

Министър Красен Кралев заяви, че е запланувано до 10 януари 2018 година вече да е ясно кой ще използва базите на ЦСКА.

Изискванията на Министерството на младежта и спорта ще редуцират доста кандидатите за конкурса. Със сигурност няма как в него да се включи отборът на ЦСКА 1948, който не отговаря най-малко на едно от условията - оборот на дружеството в рамките на 15 млн. лв на година за срок от три години назад.

"Търсим дружество с доказана история, с доказан произход на капиталите. Процедурата е отворена за всички. Не искам да коментирам конкретни юридически лица. Това е началото на конкурса. Повече коментари ще има след подаването на заявките за участие. Тези условия, които сме изложили, гарантират държавния интерес. Искаме ясни гаранции, че въпросният кандидат може да се справи с предложената инвестиционна програма. Предложената цена ще има най-голяма тежест (60 т.), програмата ще носи 30 точки, а общественият принос и стратегия - 10 точки", обясни Кралев.

Пълната документация, още за базите и всичко най-интересно от българския футбол ще намерите в сайта BGfootball.com

Споделяне

Оставете коментар

..................................