Няма пари за производството на "руския iPhone"

Хонконгският холдинг REX не иска да инвестира в третата версия на апарата с два дисплея

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Излизането на пазара на третата версия на руския топ смартфон YotaPhone се отлага заради недостатъчно финансиране от китайските акционери, съобщи шефът на компанията "Ростех" Сергей Чемезов, която е акционер във фирмата-производител Yota Devices предаде ТАСС.

Стартът на продажбите на новия модел на апарата, който има два дисплея - преден цветен и заден монохромен, се планираха за средата на м.г. Апаратът се радва на положителни ревюта от технологичните медии, като често е наричан "руския iPhone", но последната му втора версия, датира от края на 2014 г. Основното му предимство е дългият живот на батерията, когато телефонът се използва със задния, базиран на технологията "електронно мастило", дисплей.

"Нашата компания създаде третата версия на YotaPhone, но не намерихме средства за производство, защото основният акционер не иска да ги предостави", казва Чемезов.

Компанията Yota Devices продаде през май 2016 г. 30% от капитала си на хонконгския холдинг REX за $46 милиона, като има опция да придобие още 35%. 25% от акциите са собственост на руската държавна фирма "Ростех", 10% се притежават от мениджърите ѝ.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................