Руски зоопарк съди видео студио, използвало енот за "еротична" реклама

След снимките Томас започнал да проявява интерес към женски гърди

новини животът Eнот (не е Томас)
Eнот (не е Томас) / Gulliver photos/Getty images
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Московски зоопарк съди видео студио, което е наело един от нейните еноти и с него е направило "еротично" видео, съобщи Би Би Си. Зоопаркът, където децата могат да хранят и галят животните, понякога дава под наем своите питомци на кинокомпании.

Говорителят на зоопарка Виктор Кирюкин казва пред Би Би Си, че енотът Томас, се е върнал от студиото травматизиран. На нас ни направи впечатление, че той е започнал да се привлича от женски гърди, казва той.

Видеокомпанията "Арт-МСК", нарича процеса "абсурден". Те също така казват, че той е откраднал сутиена на модел по време на снимки.

"Арт-МСК" прави рекламни клипове. Руски медии цитират нейния мениджър Валери Богатов, който казва, че са искали обучено животно, но получили Томас, който бил "млад и бягал през цялото време".

Според зоопарка договорката, сключена през август, била Томас да бъде използван за нормална реклама.

Но след като видели клипа с него, който включвал гол модел в социални медии, те се оплакали и поискали видеото и снимките да бъдат изтеглени. След като това не било изпълнено, през октомври зоопаркът завел дело, търсейки компенсация за вредите, причинени на животното.

След като съдът не уважил молбата им, тази седмица те възобновили иска.

Валери Богатов твърди, че видеото не е било еротично, защото е било предназначено за разпространение по федерална телевизия, където такова излъчване би било забранено.

Но според Виктор Кирюкин интересът на Томас към женските гърди предполагал, че по време на филмирането студиото е използвало някаква примамка, така че той свързва женските гърди с получаване на лакомство.

След като се върнал в зоопарка, поведението на Томас разстроило женския екип. Отнеха ни два или три-месеца, за да променим поведението му. Сега той е щастлив, но преди беше тъжен, казва Кирюкин.

Зоопаркът казва, че е неморално да се смесва природата с еротиката. Мотото му е "Животинките не са играчки". Природозащитници се обявиха в подкрепа на енота Томас.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................