Премиерът "освети" Цеко Минев и Иво Христов Избрана

Бойко Борисов назова собственика на "Юлен" и "сивия кардинал" в президенството

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Премиерът Бойко Борисов "освети" в интервю по Би Ти Ви кой е собственикът на концесионера в Банско "Юлен" - банкерът Цеко Минев, и кой е сивият кардинал в президенството - началникът на кабинета на държавния глава Иво Христов.

"Всички знаят кой е собственикът на "Юлен", но да не ме съдят, щото утре може да има формален собственик. Ще препоръчам собственикът да излезе и да се разкрие. След като Цеко Минев движи всичко на Банско, значи, ако не собственик, е близък до него", каза министър-председателят. И подчерта, че ръстът на зимният туризъм тази година е 15%.

Борисов заяви, че прекрасно се разбира с президента Румен Радев, но там има един човек, който му пише речите, в които Борисов е обвиняван за кукловод по Истанбулската конвенция и че е загърбил държавния глава във връзка с визитата на турския президент Реджеп Ердоган във Варна на 26 март. Призован да каже името на "сивия кардинал", Борисов отговори: "Един медиен човек, който го помня от Би Би Ти, от телевизията на Пеевски, беше директор. Важно е и вие да знаете кой пише речите".

иво христов

След интервюто на премиера, началникът на кабинета на президента Иво Христов написа във Фейсбук: "По БТВ премиерът Борисов бърка или лъже. Бях директор на BBT в периода март 2003 - март 2004г., когато неин собственик беше Петър Манджуков. А не г-н Пеевски, както внушава г-н Борисов. Много години след моето напускане телевизията бе продадена. Тук има много колеги, които могат да изобличат тази манипулация, включително собствената му ПР-съветничка, в онези години репортер в телевизията."

Подкрепяйки изцяло Истанбулската конвенция и подчертавайки на няколко пъти нейното наименование и широка подкрепа - че е за защита на жените и е приета от 47 страни, премиерът заяви, че ще върне дебата у нас по нея "от самото начало". Обещал на коалиционните си партньори: "няма да я приемем с различни от нашите гласове". Борисов очаква след рестартирането на дебата конвенцията да получи обществена и политическа подкрепа. В същото време премиерът е твърдо против излишното харчене на 30 млн. лв. за референдум за гей браковете, какъвто поиска ВМРО, защото нямало смисъл - българинът е консервативен и ще каже "не". Ако все пак би имало такъв референдум, Борисов също щял да гласува "против", защото според конституцията бракът е между мъж и жена.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................