Премиерът представи приоритетните проекти за свързаността на държавите от Западните Балкани

Усилията на България по темата се ценят високо от всички лидери, уверява директорът на Световната банка Кристалина Георгиева

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Премиерът Бойко Борисов е представил приоритетните проекти за свързаността на държавите от Западните Балкани по време на разговор с главния изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева. Това съобщиха от пресслужбата на правителството.

Срещата се е състояла в Министерския съвет. Министър-председателят е заявил, че за изграждането на важните транспортни, енергийни и дигитални проекти в региона е необходима финансова помощ. Борисов е допълнил, че реализацията на всички начертани проекти за свързаност ще стимулират още повече бизнеса и туризма в страните от региона.

По време на разговора Кристалина Георгиева е заявила, че инициативата на българския министър-председател за свързаността на държавите от Западните Балкани се цени високо от всички лидери.

"Всички политици от региона са единодушни за ползите от Вашата инициатива и обещават да осигурят всичко необходимо на територията на държавите си", е казала Георгиева.

"Ще продължим да работим активно за строителството на пътища и контролно-пропускателни пунктове, за да могат гражданите да пътуват лесно от една държава в друга", е казал още премиерът Борисов. В разговора е било подчертано, че това е ключов фактор за стимулиране на инвестициите в тази част на Европа и подобряване на връзките със съседните държави-членки на ЕС.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................