Румен Радев свиква КСНС за борбата с корупцията по високите етажи на властта

Президентът се съмнява в разследването на КПКОНПИ, а законът не дава правомощия

iconomist
iconomist / 03 April 2019 15:58 >
Румен Радев свиква КСНС за борбата с корупцията по високите етажи на властта
Източник: БТА
Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) идния понеделник. То ще бъде посветено на борбата с корупцията по високите етажи на властта и необходимите мерки в тази сфера, съобщи БНР.

Държавният глава взе отношение по скандала с евтините апартаменти на властта, който доведе до оттеглянето на Цветан Цветанов от парламента, както и до оставките на министъра на правосъдието Цецка Цачева и на заместник министрите на спорта - Ваня Колева и на енергетиката - Красимир Първанов.

Румен Радев коментира, че "случаят с апартаментите надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността".

Президентът се усъмни, че комисията за борба с корупцията ще проведе адекватно разследване на казуса, защото, по думите му, нейният председател Пламен Георгиев е посочен от Цветан Цветанов, а законът, по който антикорупционният орган работи, е "беззъб".
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ