Наско Сираков получава акциите на "Левски"

Васил Божков нарече Бойко Борисов "слаб и объркан премиер"

iconomist
iconomist / 22 May 2020 11:04 >
Наско Сираков получава акциите на "Левски"
Наско Сираков
Синята легенда Наско Сираков ще получи акциите на футболния клуб "Левски". Това съобщи във фейсбук страницата си бизнесменът Васил Божков. Той бе обявил анкета на своята страница  левскарите да кажат на кого да са акциите и в нея най-много гласове - над 28 000, е събрал именно Сираков.

Втори с около 18 000 гласа е бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски, който преди дни дари 500 000 лв. на клуба. В анкетата обаче са участвали и фенове на други отбори и се предполага, че голяма част от гласовете за Пеевски са били с цел да се компрометира клубът.

Божков първоначално джироса акциите на премиера Бойко Борисов, но той ги отказа. Сираков пък предварително обяви, че е готов да ги приеме и да се посвети на спасението на клуба, който е в тежко финансово състояние и който сега санитарно се поддържа с дарения от феновете.

Бизнесменът Божков, укриващ се в Дубай, заедно с неговия съдружник Георги Попов, притежават 86% от акциите на "Левски".

Наско Сираков вече бе 10 години изпълнителен директор на "Левски" - от 1999 г. до 2008 г. Той е и голмайстор №1 в историята на сините със 165 гола. Женен е за легендарната състезателка по художествена гимнастика Илияна Раева.

Васил Божков не пропусна във фейсбук съобщението си да уязви Бойко Борисов, наричайки го "слаб и объркан премиер". Ето и целия му пост:

През януари предадохте ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, май месец го хвърлихте в задкулисието.

Слабият и объркан премиер Boyko Borissov, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за "любимия" си клуб.

Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна.

Успех на "Левски".
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ