Пандемията спря раздаването на дивиденти от британските банки

Решението на надзорния орган свали акциите на институциите с между 6,5 и 8%

iconomist
iconomist / 01 April 2020 15:43 >
Пандемията спря раздаването на дивиденти от британските банки
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Най-големите кредитори в Обединеното кралство, включително банките Barclays и HSBC, спират изплащанията на дивиденти на своите акционерите и плановете си за за обратно изкупуване, тъй като техният надзорен орган им оказа натиск да разполагат със свободен капитал по време на коронавирусната криза.

Решението следва искането на регулаторния орган към Английската централна банка към водещите кредитори да преустановят раздаването на дивиденти, за да имат възможност да оказват подкрепа на икономиката на Обединеното кралство, която се бори с пандемията от коронавирус.

Всички водещи банки Barclays, HSBC, Lloyds Banking Group, Natwest Group и Royal Bank of Scotland направиха официални изявления, потвърждаващи, че ще се съобразят с това искане.

Решението за прекратяване на раздаването на дивиденти през настоящата година причини силен спад на акциите на големите британски банки при старта на днешната търговия на Лондонската борса.

Акциите на Barclays PLC поевтиняват с 5%, на HSBC Holdings PLC- с над 8%, на Lloyds Banking Group PLC - с близо 6% и на Royal Bank of Scotland Group PLC - с 6,5%.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ