Премиерът поиска оставката на президента на БФС

Правителството спира отношенията си със Съюза, докато Борислав Михайлов не напусне поста

iconomist
iconomist / 15 October 2019 11:28 >
Премиерът поиска оставката на президента на БФС
Източник: БТА
Президентът на БФС Борислав Михайлов да си подаде оставката. За това е призовал премиерът на България Бойко Борисов, разкри министърът на спорта.

"Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните четири години правителството направи много за развитието на българския футбол. Но след последните прояви, имайки предвид цялото състояние на футбола, след вчерашните инциденти, премиерът ми разпореди от днес нататък да преустановим всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на Борислав Михайлов. Повече коментар по темата ще получите по-късно лично от премиера".

По принцип ФИФА наказва, ако дадено правителство се меси в работата на футболната федерация на съответната страна.

Спортният министър обаче обясни, че в случая това не е така: "Това не е нарушаване на правилата. Правилата се нарушават, ако директно се интервинира във футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялостното състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера. Ясно и категорично - държавата не може повече да толерира подобно поведение."
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ