Борисов: Ако ви управляваше Радев, щяха да измрат хора

Премиерът сравни президента с Путин и Джонсън

iconomist
iconomist / 16 May 2020 12:21 >
Борисов: Ако ви управляваше Радев, щяха да измрат хора
Източник: БТА
Бойко Борисов събира извънредно кабинета, заради изводите на Венецианската комисия.
Премиерът Бойко Борисов открито нападна президента Радев, който е критик на правителствената политика за налагане на строги ограничения покрай кризата с коронавируса.

"Имате рядък шанс да ви управляваме с моите колеги, защото ако ви управляваше колегата Радев, той щеше да постъпки както постъпиха Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора", заяви премиерът Борисов по време на инспекцията на строителството на газовата връзка с Гърция.

Според премиера България финансово-икономически, е в първата тройка на ЕС.

Във връзка с идеята за създаване на държавна петролна компания Борисов коментира, че кризата с коронавируса е показала, че при състояние на "война" всеки търси държавата. Според него такава държавна компания ще бъде инструмент за защита на населението и ще попречи при криза да се направи дъмпинг на горивата. Той добави, че в понеделник ще бъде внесен проектозакон, а пазарът ще покаже каква ще бъде разликата в цените на горивата.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ