Майкъл Флин осуетил акция срещу "Ислямска държава"?

Според агенция Макклачи той е защитавал интереси на Турция

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Новинарска агенция съобщи, че в дните преди Доналд Тръмп да поеме поста на президент на САЩ, Майкъл Флин, тогава бъдещ съветник по националната сигурност, е блокирал военен план срещу "Ислямска държава", срещу който Турция възразявала, предаде Асошиейтед прес. Флин бил получил над 500 хиляди долара, за да защитава интересите на Турция.

Според агенция Макклачи Флин е отхвърлил искане на администрацията на Обама да одобри операция в крепостта на ИД Ракка, като по този начин практически е забавил военната офанзива. Турция отдавна се противопоставя на съвместната работа на силите на САЩ с кюрдски бойци в Сирия.

Планът впоследствие е бил одобрен, но не и преди Флин да бъде отстранен от поста съветник на президента през февруари заради разкрития за негови срещи с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, на които той е обсъждал американските санкции срещу Русия.

Американскии медии съобщиха преди време, че Майкъл Флин е бил регистриран в министерството на правосъдието като чуждестранен агент и е представлявал интересите на Турция.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................