Тръмп: "В нацистка Германия ли живеем?"

Новоизбраният президент на САЩ нападна разузнаването за огласяване на "руското му досие"

новини свят Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Архив
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп заяви в сряда, че Русия никога не е опитвала да повлияе на действията му и яростно обвини американските разузнавателни агенции за новинарските публикации, че Москва е събирала компрометираща информация за него, предаде Ройтерс.

АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ: РУСИЯ С ГОДИНИ Е СЪБИРАЛА КОМПРОМАТИ СРЕЩУ ТРЪМП

В серия от туитове Тръмп обвини разузнаването в това, че прави "последен изстрел" срещу него с изтичане на информация. "В нацистка Германия ли живеем?", запита той.

Тръмп заклейми като "фалшиви новини" публикациите, че предоставени му в края на миналата седмица секретни документи от шефовете на четири щатски разузнавателни агенции съдържали твърдения, че руското разузнаване има компрометираща информация за него.

"Русия никога не се е опитвала да ми влияе. НЯМАМ НИЩО ОБЩО С РУСИЯ - НИТО СДЕЛКИ, НИТО ЗАЕМИ, НИТО НИЩО!", написа Тръмп в един от туитовете.

Двама американски висши чиновници заявиха във вторник вечерта, че обвиненията за руско досие, които един от тях нарече "недоказани", се съдържали в двустранична  записка, прикачена км доклад за руската намеса в изборите през 2016 г., която е била представена миналата седмица на Тръмп и президента Барак Обама.

Тръмп, който се очаква днес да даде първата си пресконференция от близо 6 месеци, посочи отхвърлянето на обвиненията от Кремъл за "досието" му, които първо бяха разгласени от Си Ен Ен.

"Русия току-що каза, че непровереният доклад, платен от политически опоненти, е АБСОЛЮТНА И ТОТАЛНА ИЗМИСЛИЦА, ПЪЛНА БЕЗСМИСЛИЦА. Много нечестно!", написа той в туитър.

Кремъл заяви днес, че твърденията, че руските власти са събирали компромати за Тръмп, е "пълни безсмислици".

КРЕМЪЛ ОТХВЪРЛЯ КАТО "ПЪЛНИ БЕЗСМИСЛИЦИ" ТВЪРДЕНИЯТА, ЧЕ ИМА ДОСИЕ НА ТРЪМП

Рейнс Прибиъс, който ще бъде началник на кабинета на Тръмп в Белия дом, нарече публикацията за руското досие "измислен боклук.

И без последните новини, темата за Русия щеше да бъде водеща по време на първата официална среща на Тръмп с журналисти след изборите на 8 ноември м.г. Тя започна в 18.00 часа българско време в офиса му в Ню Йорк.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................