Евгени Тодоров с пореден световен успех в таекуондото

Шампионът си тръгна от първенството в Холандия със злато и бронз

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Българският състезател Евгени Тодоров спечели поредна световна титла по таекуондо от шампионата за ветерани, който се проведе от 27 септември до 1 октомври в холандския град Барневелд.

Тодоров се състезава в групата "над 50 г." и спечели бронз в индивидуалната надпревара (елиминация) и злато в чупенето.

"На полуфинала бях елиминиран от представител на домакините. Категорично смятам, че бях по-добър от двамата и загубата ми дойде след съдийско решение в края на мача, който не успя да завърши в определеното време и се игра допълнително за златна точка. Така са решили холандците..."

"Златото дойде в чупенето, където се събират общите точки от петте вида чупене - прав удар, саблен, с крак, махов и завъртане на 360 градуса", коментира Тодоров.

"Нямаше отборно при ветераните, тъй като имахме много контузии. Включих се в мъжкото отборно, където срещнах съперник, с доста години по-млад от мен, може би 20-25. Мисля, че през по-голямата част от мача го превъзхождах", отбеляза още шампионът.

Успехът е трети за Евгени Тодоров от този ранг. Той има и европейско отличие. Турнирът в Барневелд е отворен за участие, а правилата са били по-освободени. Той споделя, че е много доволен от представянето си

"Спечелил съм всичко в спорта и вече се състезавам за удоволствие. В нашия спорт състезанията за ветерани са истински празници, защото се виждаме със стари приятели или срещаме нови. Няма го напрежението като при младите - за задължителния успех. Наслаждаваме се на спорта и самото съревнование. Радваме се на духа, който е задължителен за всеки спортист. Без него няма успех, няма и го и удоволствието от спорта", категоричен е още шампионът.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................