Сребърен медал за България при ансамблите в многобоя на Световното по художествена гимнастика

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Русия защити титлата си в многобоя при ансамблите на Световното първенство по художествена гимнастика, което завършва днес в Пезаро (Италия). Шампионките събраха 37.700 точки, след като бяха най-добри в изпълненията с пет обръча (18.950) и на три топки и две въжета (18.750). България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова, Лаура Траатс и Елена Бинева остана със сребърните медали, както и преди две години в Щутгарт. Нашите момичета са с резултат 36.950- 18.700 на пет обръча и 18.300 на три топки и две въжета.
Трети се нареди отборът на Япония с 36.650, следвани от Италия- 36.625, Беларус се срина чак на 5-ото място с 36.425. Украйна допълва топ 6 с 35.600.
Днес са финалите при ансамблите на отделните уреди, като българският отбор заема 3-а позиция и в двете композиции: при петте обръча и трите топки и две въжета.
С доброто си представяне момичетата на Весела Димитрова до голяма степен си гарантираха място на подиума.
Нашите момичета хванаха 2-ото място доста преди края на всички отбори, като единствено съставите на Беларус и Азербайджан бяха потенциални претенденти да свалят нашите. Но Беларус завърши на 5-о място, а азербайджанските гимнастимки приключиха 7-и.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................