Кличко се отказа от бокса, отваря път на Пулев за световната титла Избрана

Украинецът няма да излезе на 11 ноември срещу Джошуа, твърди в. "Билд"

Спорт Владимир Кличко
Владимир Кличко / Gulliver photos/Getty images
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Владимир Кличко сложи край на спортната си кариера, твърди немското спортно издание "Билд", предаде бТВ. 41-годишният украинец няма да излезе срещу Антъни Джошуа в реванш за световната титла в тежка категория, който трябваше да се проведе на 11 ноември в Лас Вегас.

"Като аматьор и професионален боксьор постигнах всичко, за което някога съм мечтал. Сега искам да започна своята втора кариера след бокса", обяви в обръщение до медиите Владимир Кличко. "Нарочно изчаках няколко седмици, преди да взема решение, за да съм сигурен, че има достатъчно дистанция от мача на "Уембли". Никога не съм си представял, че ще имам толкова дълга и невероятно успешна кариера в бокса. Изключително благодарен съм за това. Благодаря на всички, които ме подкрепяха, особено семейството ми, екипа ми и много ми фенове", казва 41-годишният Кличко. Той слага край на кариерата си с едва 4 загуби в 69 мача на професионалния ринг, припомня БГНЕС.

Отказването на Кличко отваря пътя за мач между Кубрат Пулев и настоящия шампион Антъни Джошуа. Българинът е основен претендент за титлата в тежка категория на IBF.

Джошуа спечели този пояс, както и тези на WBA и IBO, след като нокаутира Кличко в 11-ия рунд пред 90 хил. зрители на "Уембли".

Владимир Кличко е олимпийски шампион от Атланта 1996 г. Той направи своя дебют при професионалистите същата година. В кариерата си украинецът има 64 победи в 69 мача. Една от тях е срущи Кубрат Пулев. Българинът беше нокаутиран в 5-ия рунд през 2014 г., когато излезе срещу Кличко в мач за световната титла.

Като първи претендент за пояса в момента, Пулев настояваше за мач с Джошуа, но след преговори той и щабът му решиха да изчакат реванша. При липсата на такъв мач, британецът няма друга опция, освен да се изправи срещу Кубрат. В противен случай поясът ще му бъде овакантен служебно.

Споделяне

Оставете коментар

..................................