Цената на iPhone X тръгва от $999 Избрана

Новият Apple Watch ще става и за телефон

новини наука и технологии Шефът на Apple Тим Кук представи премиум смартфона
Шефът на Apple Тим Кук представи премиум смартфона / Gulliver photos/Getty images
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Apple представи новите версии на iPhone, които за първи път дават възможност за безжично зареждане, съобщи Би Би Си. За апаратите - iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X, предварително изтекоха доста подробности, но все пак има и изненади - iPhone 8 и по-големият му събрат 8 Plus ще са със стъклена задна част, изоставяйки изцяло металния корпус. Апаратите са с нови процесори и по-добри сензори за снимки.

Както се очакваше, първият премиум вариант на смартфона носи името iPhone X (в случая "Х" се чете като "тен" - 10 на англ. ез., в чест на 10-годишнината от излизането на пазара на устройството, бел.ред.) и е с 5,8-инчов OLED дисплей с резолюция 2436х1125 пиксела. Екранът му се простира почти по цялата предна повърхност на апарата и при него отсъства основният преден бутон. Затова устройството ще се отключва не с пръстов отпечатък, а чрез сканиране на лицето на неговия собственик - функция, която Apple нарича Face ID. Апаратът е с предна и задна част от стъкло, които са обхванати от стоманена рамка и има две задни камери.

Цената на iPhone X започва от $999 за вариант с 64GB памет, като доставките му стартират от 3 ноември.

Apple показа и новата версия на своя смартчасовник Apple Watch, която поддържа 4G връзка и така с устройството ще може да се провеждат разговори и да се влиза в интернет, без да е необходим смартфон.

Часовникът с 4G ще струва $399, а без клетъчния модул цената пада на $329. Третото поколение на смартчасовника ще предлага и незабавно измерване на пулса при поглеждане на дисплея му, като ще предупреждава, ако собственикът му е заплашен от атриална фибрилация (предсърдно мъждене).

С пълна батерия часовникът ще издържа до 18 часа работа, което означава, че ще е необходимо ежедневното му зареждане.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................