Топвариантът на iPhone ще носи името "Х" Избрана

Със следващата версия на Apple Watch ще може да се провеждат телефонни разговори

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Най-важният смартфон на Apple от години насам ще носи името Х, показва изтичане на данни от последната операционна система за мобилни устройства, собщи Блумбърг.

Редове от софтуерен код от операционната система, които първи публикува в събота сайтът 9to5Mac показва, че представените на 12 септември три нови телефона ще носят означенията iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X.

iPhone 8 и iPhone 8 Plus са наследници на актуалните апарати, и ще изглеждат идентично, но с нови процесори, докато iPhone X е премиум версия на смартфона с изцяло нов дизайн, контрастен OLED дисплей, подобрени камери, както и 3D скенер за разпознаване на лица, което ще се използва за отключване на устройството.

Означението "X" в името на iPhone вероятно е препратка към 10-годишнината от излизането на пазара на смартфона.

От Apple отказват коментар.

Изтичането на данни идва само седмица, след като Apple неволно огласи софтуер за "умната" колонка HomePod, който предостави данни за функционалността на новите смартфони. Тогава шефът на компанията Тим Кук се оплака от постоянно изнасяната в медиите информация за следващия модел iPhone, която според него оказвала влияние за по-слаби продажби на актуалните модели. Въпреки това очакванията за продажбите на следващата генерация устройства са изключително позитивни. Проучване на RBC Capital Markets показва, че две трети от анкетираните са склонни да сменят досега използвания iPhone с нов.

 1x 1Новият Apple Watch ще е с червен бутон за управление и с него ще може да се провеждат телефонни разговори.

Данните потвърждават по-ранни публикации, че X-вариантът ще замени скенера за отпечатъци с устройство, разпознаващо лицето на собственика. Сензорът също така ще бъде използван и за сканиране на изражението на човека, като ще го превръща в анимирани емотикони, които той ще изпраща на събеседниците и приятелите си. За сметка на това при топварианта няма да има основен преден бутон, като устройството ще се управлява със серия от жестове.

Изтеклият софтуер също така хвърля светлина и върху следващата версия на смартчасовника Apple Watch, който ще има собствена клетъчна връзка и няма да разчита за това на смартфон. Устройството ще има червен страничен бутон за управление, а четири точки в средата на дисплея ще показват силата на мобилната връзка. С него ще могат да се провеждат и разговори, като смартчасовникът ще се предлага и в нови цветове като сива керамика и нов златист оттенък.

Споделяне

Оставете коментар

..................................