Безпилотният атомобил Faraday не успя да се самопаркира на изложение в Лас Вегас [видео]

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Превъзнесеният електромобил Faraday FF 91 сгафи по време на първата си поява тъй като не успя да се паркира сам пред публиката на международното изложение за потребителска електроника Consumers Electronics Show (CES) в Лас Вегас.

„С бутона за авто-вале, само като го натиснете, колата сама ще си намери пътя към гаража“. Това обясни вицепрезидентът по инженерството Ник Сампсън на главния инвеститор Джа Йетунг (Jia Yueting) пред тълпа в шоурума World Market Center.

Сконфузно... автомобилът не помръдна.

 

„Изглежда тази вечер малко го мързи“, каза Сампсън, след което остави Йетунг да направи обръщение към публиката.

По-рано на събитието бе показано видео, на което се вижда как превозното средство успешно използва функцията си за „безпилотно вале“.

Като нов продукт, все още е доста плах, каза Сампсън пред The Verge.

В последствие FF 91 бавно се задвижил по сцената.

По-успешно мина демонстрацията на ускорението на колата, която се изфука със своите 1050 конски сили, вдигайки 100 км/ч само за 2,39 секунди – малко по-бързо от Tesla Model S P100D, един от основните конкуренти на пазара за електрически спортни автомобили. Вижте видео тук.

Електромобилът FF 91 се хвали и със заключваща система, която отключва вратите само когато разпознае лицето на шофьора. От компанията твърдят също, че колата има способността да се учи и адаптира, въз основа на движенията на шофьора.

Друга иновация, представена на изложението, бе електронна татуировка, която позволява на човек да пилотира дрон, използвайки ръката си и движенията на пръстите си. Китайският стартъп Rotex, който стой зад технологията, твърди, че може да се използва и в здравеопазването – за мониторинг на жизнените показатели на носителя.

CES ще продължи да разкрива последните технологични постижения в Лас Вегас до 8 януари, като участие ще вземат гиганти като Samsung, Sony и дори Lego, които ще разкрият комплектът за роботика, наречен Boost.

Boost може да създава и програмира предмети от Lego, които могат да ходят, да свирят музика и дори да създават други предмети от Lego.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................