Снежната блокада сблъска Борисов и БСП

Борисов обещава всеки да пристигне, накъдето е тръгнал, БСП обвини кабинета в оставка в безпомощност и цинизъм

мнение Борисов поздравява екип от огнеборци, които помагат за разчистването на снежната драма.
Борисов поздравява екип от огнеборци, които помагат за разчистването на снежната драма. / Фейсбук
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Всичко е въпрос на политика и ситуацията със снежната пътна блокада около Бургас за пореден път доказва това. Премиерът в оставка Бойко Борисов не изневери на традицията си да отива на мястото на събитието и да "спасява" с голи ръце, пускайки изобилни съобщения във фейсбук и давайки щедри обещания:

"Пътят Айтос – Карнобат е отворен. Бедстващите автомобили са изведени от участъка. Аз съм на място. Обещавам, че всички ще посрещнат Новата година там, накъдето са тръгнали", написа премиерът в социалната мрежа, придружавайки съобщението си със свои снимки, в които се вижда, че е облечен в спортен екип, повече подходящ за града, отколкото за снежните виелици.

Новият взрив на социална популярност на премиера в оставка вдъхнови БСП, които изпратиха заклеймяваща позиция:

„За съжаление навръх Нова година трябваше да наблюдаваме как поради неподготвеност и лоша организация стотици граждани бяха оставени да нощуват насред пътя при екстремални условия. Магистрала Тракия, гордостта на два мандата, се оказа непроходим капан в навечерието на големия празник, когато хората пътуват най-много.”, пише в документа, в който социалистите обвиняват отиващото си правителство в безпомощност и цинизъм, а президентът Плевнелиев също се оказва виновен, защото не назначил служебен кабинет и оставил Борисов да управлява.

 

Споделяне

Оставете коментар

.....................................