Microsoft възстановява файлове, изтрити от ъпдейта на Windows 10

За целта потребителите трябва да се свържат с отдела за поддръжка

iconomist
iconomist / 10 October 2018 13:27 >
Microsoft възстановява файлове, изтрити от ъпдейта на Windows 10
Microsoft направи жест към потребителите на Windows 10, които пострадаха от голямото октомврийско обновление на операционната система. Компанията обяви, че ще възстанови изтритите им документи.

В началото на месеца компютрите с платформата на Microsoft започнаха да се обновяват до Windows 10 October 2018 Update, но едновременно с това редица потребители се оплакаха, че актуализацията изтрива лични файлове, без тяхното съгласие.

Microsoft реагира и прекрати разпространението на ъпдейта за неопределен скрок, за да изследва и отстрани възникналия проблем. Нещо повече, компанията обеща официално да върне на потребителите изтритите файлове – документи, музика и снимки.

Ангажиментът на компанията бе огласен от Дона Саркар, ръководител на програмата Windows Insider, която публикува следното съобщение в Twitter:

"Ако сте се сблъскали с проблема "липсващи файлове след актуализацията" при 1809/October 2018 Fall Update, моля, обадете се на нашата линия за поддръжка. Те имат инструментите, за да върнат нещата в добро състояние. Обновлението вече не е налице за ръчно изтегляне".
Exit