Microsoft възстановява файлове, изтрити от ъпдейта на Windows 10

За целта потребителите трябва да се свържат с отдела за поддръжка

Microsoft направи жест към потребителите на Windows 10, които пострадаха от голямото октомврийско обновление на операционната система. Компанията обяви, че ще възстанови изтритите им документи.

В началото на месеца компютрите с платформата на Microsoft започнаха да се обновяват до Windows 10 October 2018 Update, но едновременно с това редица потребители се оплакаха, че актуализацията изтрива лични файлове, без тяхното съгласие.

Microsoft реагира и прекрати разпространението на ъпдейта за неопределен скрок, за да изследва и отстрани възникналия проблем. Нещо повече, компанията обеща официално да върне на потребителите изтритите файлове – документи, музика и снимки.

Ангажиментът на компанията бе огласен от Дона Саркар, ръководител на програмата Windows Insider, която публикува следното съобщение в Twitter:

„Ако сте се сблъскали с проблема „липсващи файлове след актуализацията“ при 1809/October 2018 Fall Update, моля, обадете се на нашата линия за поддръжка. Те имат инструментите, за да върнат нещата в добро състояние. Обновлението вече не е налице за ръчно изтегляне“.