Еминем атакува Тръмп

Рапърът обиди почитателите си, които поддържат президента

новини животът Еминем атакува Тръмп
Gulliver Photos/Getty Images
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Американският рапър Еминем атакува президента на страната Доналд Тръмп в ново видео, което за часове събра милиони гледания в социалните мрежи. Световно известният изпълнител от Детройт критикува държавния глава заради отношението му към хората с различен цвят на кожата, безразсъдното му поведение на международната сцена и липсата на уважение към героите от войните.

Рециталът, излъчен в рамките на хип-хоп наградите БЕТ, е пореден удар на Еминем по Доналд Тръмп след 9-минутната "предизборна реч" срещу тогавашния републикански кандидат-президент през миналата година.

Този път обаче рапърът се обръща не само към политика милиардер, но и към гласувалите за него: "Всеки мой почитател, който е негов симпатизант – чертая линия в пясъка. Или сте с него, или сте против. Ако не можете да прецените кого харесвате повече, ще го направя за вас – майната ви!"

Самият фрийстайл върви изключително агресивно. "Това, което сега имаме на власт, е камикадзе, което ще ни докара ядрен Холокост. Докато драмата тече, той ще чака да отмине – ще зареди самолета и ще лети на него, докато бомбардировките не спрат", казва Еминем във видеото.

Нататък атаката се насочва към все по-голямото расово напрежение в САЩ след избирането на Тръмп. "Расизмът е единственото нещо, в което той е фантастичен”, подчертава Еминем, според когото президентът се страхува от тези, които не се плашат от него и затова насочва към тях гнева си.

"Той получава огромна реакция, когато атакува НФЛ, за да гледаме натам, вместо да говорим за Пуерто Рико (сериозно пострадало от тропическа буря и извън президентското внимание дни наред – б.р.) или оръжейната реформа в Невада (където въоръжен мъж изби десетки – б.р.). Всички тези ужасни трагедии... и на него му е скучно и по-скоро би направил буря в "Туитър", реди рапърът.

Еминем се възмущава от това, което за него е президентска подкрепа за Ку-Клукс Клан, а също и от отношението му към бившите военнопленници ("Защото вие за него сте нули, той не иска неговите герои от войните да бъдат залавяни").

В края на фрийстайла си той отправя ясно послание: "Обичаме нашата армия, обичаме нашата страна. Но ужасно мразим Тръмп!".

Любопитно в случая е, че преди 13 години, през 2004 г. именно Доналд Тръмп "номинира" Еминем по време на събитие на MTV по повод старата на сателитното радио на рапъра. То е пародия на партиен конгрес като тези, които излъчват кандидат-президенти.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................